Documentary wedding photography in Turku

Dokumentaarinen häiden valokuvaus Turussa.

Toimin hääkuvaajana Suomessa ja kuvaukseni jakautuvat aina eri kaupunkeihin, missä häitä järjestetään. Suurin osa hääkuvauksistani sijoittuvat Turkuun, Helsinkiin ja Tampereelle. Isojen kaupunkien lisäksi kuvaan häitä usein myös pienemmissä paikoissa kuten ruukkikylissä. Muutamia ruukkikyliä on esimerkiksi Mathildedal, Fiskars, sekä Billnäsin ruukkikylä. Mathildedalissa juhlapaikka on usein Mathildedalin Valimo sekä Fiskarissa Fiskarsin Puimala. Vaikka on parasta päästä kuvaamaan häitä eri sijainneissa ja paikoissa, ajattelin tämän blogipostauksen omistaa vain hääkuvauksille Turussa. Kaupunkihäät vai maalaisromanttiset häät? Kun puhutaan häiden järjestämisestä Turussa voidaan mielestäni miettiä, onko toiveissa häät kaupungissa ja keskustassa, vai esimerkiksi häät maalaisromanttiseen teemaan luonnon keskellä tai sen lähettyvillä. Olen toiminut hääkuvaajana monia kertoja molemmissa miljöissä. Kaupunkihäissä on kieltämättä oma viehätys ja ovathan kaupunkihäät tosi hienoja. Häissä keskustan ulkopuolella on sitten taas "oma kupla", eli esimerkiksi kartanohäissä on usein vain sitä yhtä hääseuruetta ja näin kaikki alueella liikkuvat teoriassa ovat siellä vain häiden takia, mikä tekee tunnelmasta erilaisen. Dokumentaarisia hääkuvauksia Turun keskustassa olen tehnyt mm. seuraavissa juhlapaikoissa: Kakolanmäellä Kakolan Salissa ja Kakolanruusussa, Manillassa / Vanhalla Viinatehtaalla, Tårgetin tiloissa Piazzassa sekä Turun linnassa. Kaikissa on kyllä tosi kaunis tunnelma. Kakolan Sali on tosi makea korkean tilan ja katosta roikkuvien valojen ansiosta. Manilla on tosi tunnelmallinen ja ehdottomasti lasinen lattia, mistä näkyy alla oleva kallio, on tosi kiehtova. Lisäksi sijainti on ihan Turun jokirannan vieressä. Piazzan tila on tosi kotoisa ja kiitos yläkerran kompaktin tilan se sopii tosi hyvin pienemmille juhlaville häille. Turun linna on tottakai myös täysin erityinen tapaus. Siellä on tosi yleelliset isot ja hienot salit, upeat kattokruunut sekä kauniit ikkunat ja ikkunalaudat. Turun linna on myös hyvin yleinen paikka ottaa hääkuvia. Maalaisromanttisia juhlapaikkoja Turussa on tosi paljon ja eri tyylisiä.

Olen itse päässyt tekemään hääkuvauksia mm. näissä Turun ja Turun lähialueen juhlapaikoissa: Nyynäisten Wintillä Maskussa, Villa Pähkinänmäellä Nousiaisissa, Hintsan Vintillä Raisiossa, Liedon vanhalinnalla, Kultaranta Resortilla Naantalissa, Kreivilän Kivinavetassa, Harjattulan lasipalatsissa, Ruissalon Villa Bella Vistassa ja Uittamon Paviljongissa. Lisäksi tosi kauniita paikkoja on Furuvikin Kartano ja Ruissalon Tapahtumatelakka. Minua hääkuvaajana kiinnostaa aina juhlapaikan valo, onko tila enemmän kompakti vai avara, sekä erityisesti juhlapaikan sijainti ja ympäristö. Esimerkiksi Villa Pähkinänmäellä on pieni lampi, mitä usein illan häämuotokuviin olen käyttänyt. Keskustan paikoissa voi saada tosi kauniin kaupunkiteemaisen auringonlaskuhääkuvan, ja toisaalta sitten esimerkiksi juhlapaikoista meren ääreltä voi saada upeita merellisiä hääkuvia. Häävalmisteluiden valokuvaus Usein dokumentaarinen hääkuvaus alkaa hääaamun valmisteluiden valokuvaamisella. Usein tämä tapahtuu kuvattavien kotona, vuokratussa Airbnb:ssä tai sitten hotellissa. Hääkuvaajana olen päässyt myös kuvaamaan monessa hotellissa, joista tässä muutamia: Scandic Hamburger Börs, Solo Sokos Hotel Seurahuone, Radisson Blue Marina Palace ja Original Sokos Hotel Kupittaa. Arvostan kuvaajana suuresti sitä, että hotellin väki auttaa aina tarpeen vaatiessa. Juuri viime syksyn häissä oli muotokuvien aikaan isompaa sateen uhkaa ja Scandic Hamburger Börsin auttava henksu esitteli mulle pyynnöstä muutamaa tilaa, missä voi tarvittaessa kuvata. Olin kuvaamassa siellä myös valmisteluita ja lopuksi kuvattiin muutamia morsiamen muotokuvia myös hotellin eri tiloissa. Talvi-, kevät-, kesä- vai syyshäät? Tai ehkä häät arkena, perjantaina tai sunnuntaina? Kun pääasiallinen kuvaus mitä teen on hääkuvaus, on harmi, että kesä on tosi lyhyt. Kesä on ehdottomasti hääkuvausten kannalta sitä kuuminta aikaa, erityisesti heinä-elokuu. Heti perään tulee toukokuu, kesäkuu ja syyskuu. Sitten sen jälkeen usein suosituimpia ovat helmikuu, tammikuu ja lokakuu. Mun vinkki kuvaajana on se, että kannattaa aina olla mahdollisimman ajoissa liikkeellä, mutta kuitenkin olla pelkäämättä laittaa viestiä viime hetkellä. Usein sesonkiajat varataan hyvin etukäteen, mutta joskus joku päivä saattaa jäädä väliin ja näin aina kannattaa kysyä.

Lisäksi yksi iso asia minkä puolesta peukutan on arkihäät, perjantaihäät sekä sunnuntaihäät. Jos toiveena on järjestää häät sesonkina, mutta tärkeimmät päivämäärät ovat jo varattuja, on yksi vaihtoehto harkita häitä jonain muuna päivänä kuin lauantaina. Usein vieraat saavat päivän vapaaksi, jos häistä hyvissä ajoin ilmoittaa. Lisäksi varmasti kaikkia palveluntarjoajia on enemmän vapaana ja saattaa myös olla vaikutusta pakettien hintoihin. Vaikka kesähäät ovat suosituimpia, on syyshäissä, talvihäissä ja keväthäissä myös muutamia aika kivoja puolia. Ensimmäinen niistä on ehdottomasti tunnelma. Kun ulkona on kylmä, sataa vettä, räntää tai lunta on se kontrasti kävellä kauniiseen, lämminhenkiseen tilaan läheisten ihmisten lähelle tosi iso. Vaikka se voisi kuulostaa ideana inhottavalta olla häissä, joissa sataa räntää tai vettä, niin se tunnelma on ihan eri. Muutamat koskettavimmat häät ovat olleet juuri sellaiset, jolloin ulkona on ns. karu keli, mutta sisätiloissa se tunnelma, ihmisten läsnäolo ja koko olemus tekee häistä tosi kauniit. Puhumattakaan vielä siitä, että kun illat pimenevät niin kaikki valot, kynttilät ja tähdet ovat näkyvillä ihan eri tavalla. Pienempiä bonuksia järjestää häät kesäsesongin ulkopuolella on myös se, että hääpuvuissa ei ole liian lämmin, ihmiset eivät ole tuolloin useimmiten lomareissuilla ja voi saada tosi uniikkeja kuvia esimerkiksi lumen keskellä, tai häistä jolloin puiden lehdet ovat juuri kauneimmillaan.

Pienenä yhteenvetona voi sanoa, että oli häät sitten minä kuuna tahansa on ne takuulla kauniit, hienot ja onnistuneet. Se hääparin luoma tunnelma aina myös luo häiden tunnelman. Tässä oli minun hääkuvaajan pieni kooste siitä, mitä paikkoja mm. Turusta löytyy, millaiset häät voivat olla ja voiko häät järjestää myös esimerkiksi kesän ulkopuolella. Turussa on ehdottomasti tosi kauniit mahdollisuudet järjestää niin upeat kaupunki- kuin maalaishäät, kesällä ja talvella. Monissa häissä nämä edellä mainitut elementit yhdistyvät. On esimerkiksi hyvin yleistä, että hääpäivä pitää sisällään valmistelut hienossa hotellissa, muotokuvat Turun linnassa tai kaupungin keskustassa, vihkimisen esimerkiksi Turun Tuomiokirkossa tai Mikaelin kirkossa ja itse juhlat ovat maalaisromanttisessa tai merellisessä miljöössä. Turussa on se kiva puoli, että etäisyydet eri paikkojen välillä ovat aika lyhyet ja eri tyylejä on tosi monia, joten varmasti on mahdollisuus järjestää juuri sun tyylisen häät. Kaikki tässä blogipostauksessa olleet kuvat on otettu Turun seudulla tai lähialueilla. Kiitos sulle kun luit ja toivottavasti nähdään! Jos voisin toimia myös sun hääkuvaajana, laita viestiä. Tätä kautta voit ottaa yhteyttä. Kiitos sulle ja onnea häiden suunnitteluun! :)

No items found.

Sander Vill

Sijaintina Turku - toimialueena koko Suomi

+358407575085info@sandervill.com

Tietosuojaseloste

Sosiaalinen Media

InstagramFacebookYouTubeLinkedIn